31 Mayıs 2006

Dragon Fruit,Rambutan ve Ananas

Dragon fruit Turkceye cevrilince 'ejderha meyvesi' anlamina geliyor. Ejderhayla ne ilgisi oldugunu bilmiyorum ama meyvenin rengi harika. Ici beyaz olan cesidinin gorunusu, kabuk rengiyle kontrast olusturup siyah cekirdekleri daha cok belli ettigi icin daha guzel olsa da, tadi yukarida gorulen pembesine gore cok daha hafif, hatta neredeyse yok gibi. Zaten pembesi bile oyle tatli degil.

Ananasi zaten herkes taniyor:)

Bu da rambutan. Benim en sevdigim tropik meyvelerden biri. Rambut 'sac' demek, yani meyvenin adi 'sacli' anlamina geliyor:) Meyvenin ici beyaz renkli, ortada buyuk bir cekirdegi var. Konservesi de bulunuyor ama yine de en guzeli tazesi.

Penang


Penang Malezya'nin bati kiyisinda bulunan bir adaya kurulmus bir sehir. Adaya feribotla veya kopruden gecmek mumkun. Yukaridaki fotograf 'Spice Garden' da cekildi. Baharatlarin elde edildigi bitkilerin bulundugu guzel bir bahce Spice Garden. Sehir manzaralari ve diger fotograflar icin buraya tiklayin.

5 Mayıs 2006

Putrajaya

Putrajaya, bir dergide okuduguma gore, Malezya'nin ikinci baskenti olarak kurulmus, planli ve duzenli bir bolge. Kuala Lumpur'un merkezinden bir saat uzaklikta. Yonetimle ilgili binalar burada bulunuyor. Resimde gorulen cami, buyuk bir golun kiyisinda. Gol de insan eliyle yapilmis olmasina ragmen oldukca derinmis, motorlu kayikla ciktigimiz gol gezintisinde kayikcinin soyledigine gore. Diger fotograflari burada bulabilirsiniz.

Masjid Jamek

Burada camilere 'Masjid' deniyor. Masjid Jamek de sehrin merkezindeki camilerden biri. Beyaz kubbeleri bana yaspastalarin ustundeki krem santiyi hatirlattigi icin krem santi camisi diyorum ben:) Burada bir fotografi daha var: Tiklayin.

Kelebek Parki

Kelebek Parki, Kuala Lumpur'da bulunan kucuk bir park. Ustu bir agla kapatilmis olan bu parkta cevrenizde ucusan cesit cesit kelebegi yakindan gorebilme imkanina sahipsiniz. Yalniz fotograflarini cekmek cok da kolay olmuyor; surekli oradan oraya uctuklari, konduklari yerde bile durmadan kanat cirptiklari icin. Parkin cikisinda bir de muze var. Burada da camli cerceveler icinde degisik kelebek ve bocek turleri sergileniyor. Tum fotograflari burada bulabilirsiniz.